Over onsIn 1980 ben ik begonnen met het verzamelen van oude ansichtkaarten. Eerst van mijn geboortestad Hoorn en later kwamen Berkhout, de geboorteplaats van Annemieke, en De Goorn, onze woonplaats, er bij.

Berkhout en de lengte ervan heb ik pas goed leren kennen in mijn brommertijdperk. In al die jaren heb ik heel veel veranderingen gezien. In die periode van ongeveer ruim 35 jaar is aan veel huizen wel iets veranderd. Sommige huizen zijn zelfs helemaal afgebroken ten gunste van een gloednieuw exemplaar. Bovendien heeft het wegdek een geweldige gedaantewisseling ondergaan.

Van een flink aantal oude ansichtkaarten is daarom ook bijna niet meer te herkennen wr het is. Mijn zoons bijvoorbeeld herkennen alleen de kaarten waar de kerk op staat.

Om u een blik te gunnen in de wereld van onze ouders en van onze grootouders en om voor de toekomst vast te leggen waar de betreffende ansichtkaarten gemaakt zijn is deze website ontwikkeld.

In de zomer van 2008 zijn Annemieke, Koen en ik verschillende zondagen op pad gegaan om de huidige situaties van de oude ansichtkaarten opnieuw te fotograferen.

Koen heeft op mijn verzoek deze website gemaakt. Op zijn vraag hoe deze site er uit moest komen te zien had ik eigenlijk maar n grote wens. Dat was dat er een afbeelding van de oude ansichtkaart naast een foto van de huidige situatie getoond moest worden. Met die informatie is hij aan de gang gegaan en het resultaat heeft u al gevonden.

Misschien vindt u uw geboortehuis, of het huis waar u uw hele jeugd gewoond heeft. De school, de kerk, het postkantoor; vrijwel het hele dorp komt aan bod.

De collectie is lang niet compleet. Nog steeds ben ik op zoek naar nieuwe aanwinsten. Mocht ik in de nabije toekomst opnieuw oude ansichtkaarten op de kop kunnen tikken, heeft u kans dat u me weer door het dorp ziet gaan om ook di situatie opnieuw vast te leggen en aan de website toe te voegen.

Wij wensen u heel veel kijkplezier.

Annemieke Beemsterboer-Ridder (1957)
Co Beemsterboer (1955)
Koen Beemsterboer (1988)


PS. Deze website is gemaakt door De Website Architect.nl. Uw architect voor het maken van websites!